0638417107 Rotterdam-Pernis Stefanie@rootsforyoursoul.nl
Home » Blogs » Zelf hulp » Gemaakte keuzes anders bekijken.

Gemaakte keuzes anders bekijken.

door | 15 okt, 2019 | Zelf hulp

Het maken van keuzes eens anders bekijken!

Dat het maken van keuze behoorlijk stress kan opleveren, is denk ik bij vele van ons herkenbaar. Hoe weet je nu dat het de goede keuze is? En stel je voor dat je de verkeerde maakt en alles waar je zo hard voor hebt gewerkt instort. Er zijn duizenden redenen die je kunt verzinnen en de ‘Familie Beren’ staat al klaar op je pad. Het meest bijzonder vind ik zelf altijd, dat ik enorm creatief kan zijn in het verzinnen van redenen (angst) dat het dan toch niet zal lukken. En het begrip uitstel krijgt hierbij gelijk een inhoud.

Door de jaren heen heb ik ontdekt dat als je er anders naar gaat kijken, de druk van het maken van een keuze zoveel minder wordt.

Want met de kennis die je hebt, maak je een keuze op een zeker moment Dat kan na een tijdje teleurstellen. Dan hoeft de keuze niet fout te zijn geweest, want je handelde vanuit de kennis die je toen had. Nu op een later moment, met meer kennis en ervaringen, ontdek je dat het niet werkt. Dus tijd om bij te stellen met de kennis die je nu hebt! Dat is niet falen, maar groeien!

Want als je, je gaat realiseren, dat je keuzes maakt met de kennis die je op dat moment hebt, hoef je niet zo streng te oordelen over jezelf.

Over Stefanie

Praktisch en integer neemt ze je mee op reis door haar blogs en opent ze deuren waardoor je anders gaat kijken naar je eigen uitdagingen en de wereld om je heen met al zijn veranderingen.

Uitgelichte artikelen.

Gerelateerde artikelen

Futloos…..

Futloos…..

Bij elk contact is er automatisch een energie uitwisseling. Weet jij wat er gebeurt met deze energie als je afscheid neemt van elkaar? Ben jij je hier bewust van?

Lees meer
Een steuntje.

Een steuntje.

Er zijn periodes dat kinderen door drukte of andere prikkels grote moeite hebben om in slaap te komen. Om 22:00 nog klaar wakker naar beneden komen, terwijl jij (in lichtelijke frustratie of wanhoop) je als ouder ernstig afvraagt welke effecten dit heeft op de naderende schooldag. Zuiverspray kan een tijdelijke ondersteuning zijn.

Lees meer
Loslaten

Loslaten

Zaken die je door emoties bezig houden laat je niet zo makkelijke los. Zeker niet als ze ook nog eens diep van binnen raken. Dat kan best lastig zijn, maar hoe ga je daar mee om? Hoe geef je dat handen en voeten? Hoe kun je dat letterlijk een plekje geven in je dagelijkse leven?

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin