0638417107 Rotterdam-Pernis Stefanie@rootsforyoursoul.nl
Het maken van keuzes eens anders bekijken!

Dat het maken van keuze behoorlijk stress kan opleveren, is denk ik bij vele van ons herkenbaar. Hoe weet je nu dat het de goede keuze is? En stel je voor dat je de verkeerde maakt en alles waar je zo hard voor hebt gewerkt instort. Er zijn duizenden redenen die je kunt verzinnen en de ‘Familie Beren’ staat al klaar op je pad. Het meest bijzonder vind ik zelf altijd, dat ik enorm creatief kan zijn in het verzinnen van redenen (angst) dat het dan toch niet zal lukken. En het begrip uitstel krijgt hierbij gelijk een inhoud.

Door de jaren heen heb ik ontdekt dat als je er anders naar gaat kijken, de druk van het maken van een keuze zoveel minder wordt.

Want met de kennis die je hebt, maak je een keuze op een zeker moment Dat kan na een tijdje teleurstellen. Dan hoeft de keuze niet fout te zijn geweest, want je handelde vanuit de kennis die je toen had. Nu op een later moment, met meer kennis en ervaringen, ontdek je dat het niet werkt. Dus tijd om bij te stellen met de kennis die je nu hebt! Dat is niet falen, maar groeien!

Want als je, je gaat realiseren, dat je keuzes maakt met de kennis die je op dat moment hebt, hoef je niet zo streng te oordelen over jezelf.