0638417107 Rotterdam-Pernis Stefanie@rootsforyoursoul.nl
Home » Blogs » Energie » Futloos…..

Futloos…..

door | 8 dec, 2018 | Energie, Zelf hulp

Leeggelopen na een dag!

Wat is energetische belasting? In het vorige stukje stond al het een en ander over verschillende manieren om energie te voelen of zien. Belastende energie zegt al genoeg als je kijkt naar het woord belasting. Als ik hierover schrijf dan heb ik het over energie die niet van jou zelf is. Een voorbeeld. Jij of je kind komen na een dag vermoeid, futloos, verdrietig, druk of juist ingekeerd thuis. Op een dag ontmoet je allerlei mensen en ervaar je verschillende dingen op je werk of op school. Al deze zaken dragen hun energie bij zich en jij wandelt daar tussen. Op het moment dat jij in contact bent met een persoon, groep, plek of ruimte verbind jij je al met de energie van de ander, groep of met de ruimte waarin jij je begeeft en de ander met jou. Dat is een normale wisselwerking.

Als deze verbinding is ontstaan kan er energie blijven ‘plakken’ aan jouw eigen energie veld of de ander neemt jouw energie juist mee. Dat is geen ramp, maar zeker niet de bedoeling. Als het teveel wordt en je er last van krijgt, dan mag er een belletje gaan rinkelen. Het zou dus eigenlijk helemaal niet zo raar zijn als je na een dag werk, school, feestavond of ander situatie jezelf van deze energetische belasting los maakt, zodat je niet over belast wordt en dat je je eigen energie weer terug haalt.

Hoe kom je los van energie die niet van jouw is?

Je lichaam reinig je ook, dus waarom dan niet het energieveld wat van jou is? Bij kinderen is vaak al resultaat te zien, als ze bijvoorbeeld letterlijk alles even van zich af te springen (lekker muziekje erbij). Vaak slapen ze daardoor al beter omdat ze hun eigen energie weer om zich heen ervaren en niet de onrust van de dag of de ander. Je kunt ook letterlijk de dag van je afspoelen. Maar hoe krijg je nu duidelijk of het van jezelf is of van de ander? De eerste stap is om na een dag te kijken en na te gaan wat je ervaren hebt. Als je dat bewust wordt, komt de volgende stap. Je zult steeds makkelijker dingen gaan herkennen en dan kun je hiernaar handelen. Hoe? Dat wordt een volgend blog

 

Zonnige groet Stefanie

Over Stefanie

Praktisch en integer neemt ze je mee op reis door haar blogs en opent ze deuren waardoor je anders gaat kijken naar je eigen uitdagingen en de wereld om je heen met al zijn veranderingen.

Uitgelichte artikelen.

Gerelateerde artikelen

Spiegel bescherming

Spiegel bescherming

Soms kunnen prikkels je zo van de wijs brengen, dat je het liefst zou willen wegkruipen. Hoe scherm je, je dan af zodat je dicht bij jezelf blijft? Want de dingen die van jou zijn hoef je echt niet met je mee te dragen.

Lees meer
Een steuntje.

Een steuntje.

Er zijn periodes dat kinderen door drukte of andere prikkels grote moeite hebben om in slaap te komen. Om 22:00 nog klaar wakker naar beneden komen, terwijl jij (in lichtelijke frustratie of wanhoop) je als ouder ernstig afvraagt welke effecten dit heeft op de naderende schooldag. Zuiverspray kan een tijdelijke ondersteuning zijn.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin