0638417107 Rotterdam-Pernis Stefanie@rootsforyoursoul.nl
Home » Blogs » Bescherming » Spiegel bescherming

Spiegel bescherming

door | 8 dec, 2018 | Bescherming, Energie, Zelf hulp

Ik voel een ‘afschermmomentje’!

Op een ochtend tijdens een gesprek met een gevoelige puber, hebben we het over wat situaties die op school met regelmaat gebeuren. Onrust binnen de klas, non-verbale communicatie, op de trap net die ene duw of docenten die niet altijd alles zien. Het haalt H. uit de concentratie, voelt zich onprettig/onveilig en komt vermoeid thuis. Zo zijn er vele ervaringen die gedurende een dag voorbij komen. (Ik benoem ze zonder oordeel).

Hoe kun je hierin jezelf beschermen in de hectiek van de dag? We spreken hierover en geef aan dat het misschien een idee is om bijvoorbeeld in gedachten allemaal spiegels om H. neer te zetten. Spiegels kaatsen namelijk alles terug wat uitgezonden wordt. Denk aan irritaties, lijntjes die worden uitgegooid om te storen of boosheid van een ander. Zo blijft het een stukje rustiger om jezelf heen en heb je minder last van de ander met zijn/haar emoties.

En zo bespreken we nog een aantal manieren. Want wat niet van jou is, hoef je niet mee te dragen!

 

Zonnige groet Stefanie

Over Stefanie

Praktisch en integer neemt ze je mee op reis door haar blogs en opent ze deuren waardoor je anders gaat kijken naar je eigen uitdagingen en de wereld om je heen met al zijn veranderingen.

Uitgelichte artikelen.

Gerelateerde artikelen

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Soms heb je het gevoel dat je niet alleen bent terwijl je fysiek dat wel bent. Of je krijgt het gevoel dat je opa of moeder dicht bij is. Wat doe je dan? Of wat als je kind in de nacht bezoek krijgt en niet meer kan slapen?

Lees meer
Een steuntje.

Een steuntje.

Er zijn periodes dat kinderen door drukte of andere prikkels grote moeite hebben om in slaap te komen. Om 22:00 nog klaar wakker naar beneden komen, terwijl jij (in lichtelijke frustratie of wanhoop) je als ouder ernstig afvraagt welke effecten dit heeft op de naderende schooldag. Zuiverspray kan een tijdelijke ondersteuning zijn.

Lees meer
Loslaten

Loslaten

Zaken die je door emoties bezig houden laat je niet zo makkelijke los. Zeker niet als ze ook nog eens diep van binnen raken. Dat kan best lastig zijn, maar hoe ga je daar mee om? Hoe geef je dat handen en voeten? Hoe kun je dat letterlijk een plekje geven in je dagelijkse leven?

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin